Teste praktike per provimin e Infermierise

 

Ky program shërben për të gjithë studentët e infermierisë të cilët duan të përgatiten për provimin me kompjuter të liçensës për ushtrimin e profesionit. Në total janë 1977 pyetje, nga të cilat zgjidhen 100 pyetje për çdo test që ju bëni. Testi është FALAS dhe pa limit provimesh. Duke klikuar më poshtë ju mund të shkarkoni të gjitha pyetjet në formatin PDF.

 

 

Test pergatitor per provimin e Infermierise

Cili nga këto nuk klasifikohet ne tumore retroperitoneale?
Si shenjë pozitive e barrës përfshihet:
Shkaktarët më të shpeshtë të diarresë në fëmijë (rreth 70% e diarreve) janë:
Cila nga patologji është shkak i abdomenit akut JO-Kirurgjikal?
Keratokonusi mjekohet me:
Virusi respirator sincicial tek bronkioliti është:
Në konceptet kryesore të teorisë infermierore bën pjesë ?
Lavazhi gastrik është i kundërindikuar në marrjen e:
Asepsia kirurgjikale përfshin të gjitha si më poshtë përveç:
Aftësia për të kuptuar, pranuar jetën e një personi tjetër dhe për të saktësuar ndjenjat perceptuese quhet:
Gjatë palpimit për të përcaktuar fundusin uterin tek një grua që sapo ka lindur, ju vini re se fundusi i saj është i fortë dhe tre gisht gjërësi mbi umbelikus dhe i devijuar. Ju duhet të:
Neuralgjia posherpetike nuk ka si karakteristikë:
Të dhënat historike janë informacione:
Mjekimi i shokut anafilaktik bëhet me dhënien e:
Infeksionet Nosokomiale ndryshe quhen:
Homeostaza psikologjike nënkupton një ekulibër të sistemit:
Krusta është element morfologjik dytësor që formohet nga :
Cilat nga indet e mëposhtme prek encefaliti?
Kirurgji mini-invazive quhet:
Nuk është karakteristike ne ileusin mekanik:
E vjella ne stenozen hipertrofike te pilorit ndodh:
Ekzaminimi bakterologjik i feçeve quhet:
Cila nuk bën pjesë në kujdesin për pulmonet?
Keratiti mykotik:
Në efektet anësore të DIU (dispozitivi intrauterin) përfshihen:
Cila nga të mëposhtmet nuk është patologji e pankreasit?
Artralgjia ne Artritin Reumatoid eshte:
Episodet depressive të mëdha shoqërohen me:
Në pankreatitin akut nuk gjejmë:
Hapja kirurgjikale që bëhet në stomak nëpërmjet murit abdominal dhe shërben për ushqyerjen e pacienti quhet:
Karakteristikat klinike të infeksionit nga Hepatiti A janë si më poshtë, me përjashtim të:
Forma më e shpeshtë e salmonelozës është :
Takikardia paroksizmale supraventrikulare me rihyrje pa parangacmim është :
Kur një medikament duhet të qëndrojë në stomak për efekt lokal pacienti pozicionohet?
Një grua shtatzanë, në javën e 32 të shtatzanisë është përcaktuar të jetë me rrisk për lindje pretermë. Një shenjë, që të ndodhë lindja pretermë do të jetë:
Disfagia është:
Tek astma, cilat janë elemente që kanë veprim obstruktiv mbi bronke?
Makrokornea eshte:
Me çfarë solucioni pastrohet mukoza e gojës në fëmijët me stenoz të pilorit?
Ekzaminimi i një organi ose i një regjoni me anë të prekjes quhet:
Dermatofitoza është nje infeksion:
Pritshmëria e mamisë lidhur me involucionin normal uterin në periudhën post partumit do të ishte, zbritja e uterusit :
Sa shkurtohet jeta e eritrocitit tek trombocitopenia?
Ekspulsioni i anekseve fetale (placentes dhe membranave) pas lindjes normalisht ndodh brenda:
Një grua është duke përdorur diafragmën në mënyrë jo korrekte nëse ajo:
Faktori më i rëndësishëm për progresionin e nefropatisë është:
Prematur përkufizohet një neonat i lindur para javes:
Shenja të perfuzionit jo të përshtatshëm të organeve vitale janë:
Cili nga shkaktarët e mëposhtëm nuk i përket pankreatitit:
Pneumonia është :
Kur gruas i plasin membranat amniotike parakohe mamia duhet të vlersojë T° çdo:
Zonja x ka zgjedhur metodën kalendarike për të kontrolluar kontracepsionin. Gjatë proçesit të vleresimit, më e rëndësishme për infermieren është:
Gruaja është në javën e tetë të shtatzanisë. Gjatë ekzaminimit me ultrasaund mjeku nuk arrin të kapë RZF. Në këtë rast kemi të bëjmë me:
Gjatësia e fëmijës në fund të vitit të parë është rreth:
Traumat e indeve të buta shkaktohen:
Simptomat e mëposhtme janë karakteristike për distakon e placentës së inseruar normalisht përveç:
Strabizmi eshte:
Fenomeni I "mutizmit" është tipik për :
Infermierja po merr anamnezën e znj. X gjatë vizitës së parë prenatale kur gruaja rezulton 10 javë me barrë. Cila prej pikave të mëposhtme tregon që znj. X është në rrezik për zhvillimin e diabetit gestacional gjatë kësaj barre:
Vlerësimi i Apgarit nuk përfshin:
Cila është rruga e transmetimit të fruthit?
Cili nga ekzaminimet e mëposhtme rekomandohet të kryhet në një fëmijë me urtikarie?
Ne crregullimet e ritmit bëjnë pjesë Të gjitha përveç :
Disa komplikacione afatgjata të diabetit janë të gjitha të poshtëshënuarat, përveç:
Cila është simptoma që tregon frakturë të klavikulës?
Nuk është urgjence kirurgjikale:
Një grua e re vjen në klinikë dhe ju shpjegon që një natë më parë gjatë marëdhënies seksuale kondomi u ça. Në konsultë me këtë kliente ju e këshilloni atë që kontracepsioni post koital (kontracepsioni i urgjencës) ul rrezikun e një shtatzanie dhe është shumë efektiv kur:
Cila nga simptomat e mëposhtme nuk është e pranishme në meningit?
Ekstravazacioni është komplikacion pas:
Cila nuk është e saktë, në shenjat e fëmijëve me hypotiroide, në lindje?
Psikoterapia tek paciente me bulemi nervore eshte e rendesishme dhe ka si qellim:
Një kyç i ngrohtë dhe i enjtur tregon për:
Lupusi Medikamentoz nuk:
Cili nga organet apo lokalitetet anatomike nuk ben pjese ne organet e jashtme genitale?
Sa është sasia e lëndëve rehidruese (Trisol) për ml/kg/peshë, që nevojiten në 24 orë në dehidrimin e lehtë nga diarrea?
Syzet e myseta perdoren:
Cila nga këto nuk është komplikacion i prostatektomise?
Monitorimi respirator behet:
Në konsolidimin kockor faza e dytë është:
Tek pacienti me insuficience renale kronike, manifestimet hematologjike perfshijne, anemine, e cila manifestohet me:
Tek fibroza cistike dozat e enzimave do jepen në bazë të :
Jonoforeza është modalitet terapeutik që realizon përshpejtimin e medikamenteve me anë të:
Në administrimin e injeksioneve s/c bëhet:
Cilat nga qelizat e mëposhtme marrin pjesë në sistemin e mbrojtjes imunitare të organizmit:
Ileostomia - Qëllimi i interventeve infermierore nuk përfshin:
Doza e paracetamolit për uljen e temperaturës në fëmijë është:
Në dhimbjen e artikulacionit tempo-mandibular modalitet terapeutike që përdoren janë:
Me çfarë trajtohet hipoglicemia?
Glomerulonefriti akut poststreptokoksik :
Cila është zona ku nuk shfaqet dermatiti seborroik?
Mungesa e insulines ndalon qelizat qe :
Sindroma Kushing :
Neonati nuk vendoset ne gji kur nëna është e semure nga:
Inspektimi instrumental i pjesës fundore të zorrës së trashë është i njohur si:
Kur kemi rrotullim të vertebrave në aksin e tyre dhe transmetim të këtij rrotullimi tek brinjët duke formuar gibus kifo-skoliotik kemi të bëjmë me:
Fenobarbitali (Luminali) përdorët për trajtimin e:
Paaftësia e zotërimit të defekimit të feçeve dhe të gazrave nga anusi quhet:
Pasojat afatgjata të menopauzës janë:
Cila nga këto nevoja fiziologjike është më e rëndesishme ndër të tjerat?
Sindroma klinike, që karakterizohet nga rënie e shpejtë dhe e theksuar e vlerës së filtrimit glomerular (me rritje të kreatininës dhe azotemisë) eshte:A) Insuficensa kardiake
Test pergatitor per provimin e Infermierise
You got {{userScore}} out of {{maxScore}} correct
{{title}}
{{image}}
{{content}}
 
Kontakto Tani
1
Ju duhet ndihme ?
Pershendetje!
Si mund tju ndihmojme ?