Supersticionet e çuditshme! Po ju , besoni ndonje?

Megjithëse është e vështirë të besohet, por njerëzit kujdesen shumë për bestytnitë. Disa besojnë se ecin nën një shkallë nuk është një gjë e mirë për të bërë. Të tjerë mendojnë se kur një mace e zezë kalon rrugën e tyre, ajo është e gjatë. Këto janë supersticionet më të çuditshme që njerëzit ndjekin nëpër botë. Është një thirrje individuale për të besuar në këto bestytni, por ato më të çuditshme kanë habitur njerëzit në të gjithë botën.

1. Guri Opal

Besohet se Opal Stone sjell fat të keq për ata që e veshin atë. Kjo supersticioni nisi nga romani 1829 “Anne of Geierstein”. Romani kishte një ndikim të tillë në tregun Opal që nga publikimi i tij, çmimet e këtyre gurëve ra me 50%.

2. Pirja e duhanit të pakënaqur

Megjithëse pirja e duhanit është e keqe, ai u përkeqësua gjatë Luftës së Krimesë në Luftën e Parë Botërore. Ushtarët e konsideruan të pafat për të ndezur tre cigare në një pistë. Besohej se manjati Iver Krueger bëri këtë supersticion për të ringjallur biznesin e tij.

3. Macja e Zeze

Ky është një besim i çuditshëm që ende ekziston. Megjithatë, njerëzit e epokës mesjetare besonin se gratë e vetme shoqëronin veten me macet e zeza dhe u bënë shtrigat. Kjo është arsyeja pse një mace e zezë që kalon rrugën tuaj është e gabuar të jetë një magjistare.

4. Gelasat e zogjve

Në Rusi, njerëzit janë të bindur se nëse një zog dh*jet mbi ju ose ndonjë nga pasuritë tuaja, kjo është një shenjë e fatit të mirë dhe ju sjell pasuri. Herën tjetër kur një zog ngre, mos ngurroni të jeni të lumtur!

5. Zogjtë Jinxed

Jinthorquilla Zogjtë kanë aftësinë për të prerë kokat e tyre fjalë për fjalë. Njerëzit besojnë se nëse ky zog ju kthen kokën, vdekja është afër.

6. Umbrella

Sipas kësaj besimi më të çuditshëm, hapja e një ombrellë brenda mund t’ju sjellë fatkeqësi. Një sqarim thotë se ombrella përdoret gjithashtu për të mbrojtur kundër diellit dhe kur e hapni atë në ambiente të mbyllura, kjo do të ofendonte Perëndinë Sun që mund t’ju mallkojë.

7. Fshesat e reja

Njëri prej bestytnive thotë se nuk duhet të përpiqeni të hiqni papastërtitë nga një shtëpi e re nga një fshesë e re. Nëse e bëtë këtë, mirë, po hapni fatin tuaj të mirë!

 

8. Zoti ju bekoftë

Duke thënë “Perëndia ju bekoftë” menjëherë pasi disa teshtitje kanë një teori të tërë prapa saj. Njerëzit besonin se shpirti shpëton trupin gjatë një teshtie dhe zemra jonë ndalet për momentin. Kjo është arsyeja pse themi “Zoti të bekoftë”.

9. Numri 13

Jo. Nuk është të premten e së premtes. Por shumë ende e konsiderojnë 13 për të qenë një numër i pafat. Arkitektët ende refuzojnë të bëjnë ndërtesa që përfundojnë në katin e 13-të ose shkallët që përfundojnë 13 hapa.

Kafazi i shpirtit

Në shekullin e 19-të, njerëzit kishin një besim të fortë se nëse dikush kapte pamjen tënde, ata gjithashtu kanë një qëndrim në shpirtin tënd. Vetëm u jep atyre kontroll të plotë mbi ju, por gjithashtu u lejon atyre të bëjnë diçka të keqe. Faleminderit zot ne nuk kemi atë tani!

11. Ringjallja e këmbanave

A keni menduar ndonjëherë se pse shfaqen shenja gjatë martesës dhe rasteve të veçanta? Besohej se këmbanat e zhurmshme janë një masë parandaluese për të trembur shpirtrat e këqij.

 

12. Çamçakëzat gjatë natës

Besohet në Turqi që nëse e përtypni gomën gjatë natës, ajo është e kalbur e mishit të vdekur. Pra, herën tjetër kur je në Turqi, mendoni dy herë para çamçakëzit. Mund t’i shqetësoni të vdekurit.