Sophia – Roboti pare ne histori qe merr nenshtetesi!

Roboti është projektuar nga firma Hong Kong Hanson Robotics Arabia Saudite i ka dhënë nënshtetësinë një roboti, duke u bërë vendi i parë në histori që e bën këtë.

Roboti, i quajtur Sofia, ‘foli’ këtë javë në një koferencë në Riad për të shprehur kënaqësinë e saj për dhënien e shtetësisë, të cilën ajo e përshkroi si ‘historike’.

Sofia është një robot humanoid i projektuar nga firma Hong Kong, Hanson Robotics. Ajo mund të animojë një gamë të plotë të shprehjeve të fytyrës, është në gjendje të ndjekë dhe të njohë fytyrat, të shikojë njerëzit në sy, të bisedojë dhe të tregojë anekdota.

Pelqeni faqen tone:

https://m.facebook.com/www.gjithcka.al

Ajo madje ka websiten e saj. Arabia Saudite njohu statusin e Sofisë dhe e bëri atë shtetase të vendit të vet. “Unë jam shumë e nderuar dhe krenare për këtë dallim unik” .

Shikoni sa i avancuar eshte ky robot, mendoni ae my robot do ndihmoje njerezimin apo shkaterroh ate?