12 Makinat më të shpejta. Bishat e rrugës !

Do të ishte e panevojshme të debatohej nëse njerëzit si makina të shpejta. Megjithëse pak njerëz ende nuk janë të hipnotizuar për idenë e makinave më të shpejta në rrugë, një numër prej tyre e kanë pranuar me gjithë zemër. Dhe arsyeja? Arsyeja mund të jetë çdo gjë nga dizajni i tyre i lëmuar, deri tek pjesa e bukur e inxhinierisë që ato janë. Këto kafshë mund të arrijnë shpejtësi të rrezikshme në vetëm disa sekonda. Me avancimin e teknologjisë dhe konkurrencën në lulëzim, “shpejtësia maksimale” ka për qëllim të arrijë shenjë të re me çdo përmirësim. Nëse jeni në mesin e atyre tifozëve të makinave më të shpejta, kjo listë është vetëm për ju.

1. Bugatti Veyron Super Sport (267.856 mph)

Fastest cars on road

Kjo makinë ka të njëjtin motor të vjetër me 16 cilindra, me kapacitet tank prej 8 litrash. Megjithatë, përmirësimet e fundit kanë bërë të mundur që ajo të kryesojë listën më të shpejtë të makinave.

2. Hennessey Venom GT (265.7 mph)

Fastest cars on road

Me një aftësi për të përshpejtuar nga 0-300 kph në vetëm 13 sekonda, kjo makinë është një kafshë. Duke mbajtur një shpejtësi maksimale prej 265.7 mph, është vetëm pak pika larg makinës më të shpejtë.

3. SSC Ultimate Aero (257mph)

Fastest cars on road

Fajni këtë për mbajtjen e titullit “Më të Shpejtë të Botës” për tre vjet rresht. Ndërtuar nga Shelby Super Cars, ka një motor 1180 hp me një shpejtësi maksimale prej 257 mph.

4. Bugatti Veyron EB 16.4 (253.8 mph)

Fastest cars on road

Kjo bukuri, e zhvilluar nga grupi Volkswagen, është një makinë me motor të mesëm. Gjatë një prove, Bugatti Veyron EB 16.4 regjistroi një shpejtësi maksimale prej 253.8 mph.

5. Saleen S7 Twin Turbo (248mph)

Fastest cars on road

Saleen S7 Twin Turbo është një version i përmirësuar i makinës S7 të ndërtuar në Kaliforni. Ajo ka motorin e saj të vendosur në mes, duke siguruar hapësirë ​​binjake të dyfishtë (përpara dhe prapa).

6. Koenigsegg CCX (245mph)

Fastest cars on road

Është ndërtuar në vitin 2006 si një version i përmirësuar i CC origjinal. Ky veturë ka motor V8 me binjakëzim me 4.2 litra. Një nga makinat më të shpejta në rrugë, ky përbindësh mund të arrijë deri në 245 mph.

7. McLaren F1 (240 mph)

Fastest cars on road

Rreth 15 vjet më parë, McLaren F1 ishte makina më e shpejtë e prodhimit. Edhe pas shpikjes së makinave që kanë kalibrin për të rrahur funksionin e saj me 240 mph, ajo ende është një nga makinat më të njohura në rrugë.

8. Zenvo ST1 (233 mph)

Fastest cars on road

Me një motor V8 me 7 litra supercharged, kjo makinë sportive me performancë të lartë mund të shkojë nga 0-100 kph në vetëm 3.0 sekonda. Zhvilluar nga Zenvo Automotive, ajo ka një shpejtësi të lartë prej 233 mph.

9. Jaguar XJ220 (217 mph)

Fastest cars on road

Prodhimi i kësaj makine filloi si ty pas orarit të projektit në mesin e punëtorëve Jaguar. Më vonë, ajo u titullua si një prodhim zyrtar i Jaguar. Vetëm 281 vetura prodhoheshin.

10. Ferrari Enzo (217 mph)Fastest cars on road

I quajtur pas themeluesit të kompanisë Enzo Ferrari, vetëm 400 makina të tilla janë prodhuar ndonjëherë. Kjo çoi në një rritje të çmimit pas çdo shitjeje. Shpejtësia më e madhe e kësaj bukurie është 217 mph.

11. Pagani Zonda C-12 F (215 mph)

Fastest cars on road

Pas debutimit të tij në Gjenevën në vitin 2005, kjo makinë është mjaft e njohur për pamjen e saj. Jo vetëm që e bën atë stilin e flaunts, por gjithashtu mund të woo entuziastët makina më të shpejtë me feat saj 215 mph.

12. Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce (213 mph)

Fastest cars on road

Ky makinë është modernizimi i edicionit origjinal të vitit 2009 Lamborghini Murcielago. Me një rregullim të mirë, makina tani mund të përshpejtojë deri në 213 mph.