Teste praktike per provimin e Infermierise

 

Ky program shërben për të gjithë studentët e infermierisë të cilët duan të përgatiten për provimin me kompjuter të liçensës për ushtrimin e profesionit. Në total janë 1977 pyetje, nga të cilat zgjidhen 100 pyetje për çdo test që ju bëni. Testi është FALAS dhe pa limit provimesh. Duke klikuar më poshtë ju mund të shkarkoni të gjitha pyetjet në formatin PDF.

 

 

Test pergatitor per provimin e Infermierise

Cila nga brinjët e mëposhtme nuk është atipike?
Indikatori me i mire qe pararend ovulacionin është:
Rashi kutan makulo-papulo-vezikular, i shoqëruar me temperaturë të lartë dhe prurit flet për:
Menaxhimi i pacientëve me obstruksion të zorrës së trashë bëhet me:
Femija fillimisht kur lind aspirohet nga:
Nuk bejnë pjesë në grupin e përhapjes së infeksionëve nga vektorët:
Në varicelë nuk duhen përdorur:
Cili nga shkaktarët e mëposhtëm nuk i përket pankreatitit:
Cili nga ekzaminimet e mëposhtme nuk ka vlerë në shigelozë?
Nuk është rruga e saktë e transmetimit të heptatitit B?
Zhvillim personal i infermierit do të thotë:
Pikezimi i Apgarit kryhet:
Per shkak se prodhimi I palces normale eshte shume I kufizuar ne pacientet me leucemi, kjo e vendos pacientin ne rrezik te madhe:
Në astmë, faktori endokrinologjik si tireotoksikoza:
Administrimi i opiateve para operacionit ndihmon :
Simptomat e mëposhtme janë karakteristike për distakon e placentës së inseruar normalisht përveç:
Ekzaminimi bakterologjik i feçeve quhet:
Talasemia major nuk ka:
Faktorë risku për infeksionet e rrugeve urinare janë Të gjitha përveç:
Kur një femer konsultohet për dismenorrhea primare, cila nga ndërhyrjet e më poshtme jo farmakologjike do të përdoret:
Ndihma e pare në raste hemoragjie është:
Traksioni pelvik është:
Bën pjesë në anëtarët e grupit steril :
Tetanozi neonatal ka të vërteta të gjitha, me përjashtim të:
Masat e mëposhtme duhen marrë në një fëmijë me shok anafilaktik të rëndë, përveç?
Fraktura e ulnës dhe luksacioni i radiusit emërtohet:
Forma më e rëndë e krizave epileptike quhet:
Cila nga terapitë e mëposhtme NUK është e indikuar për trajtimin e endometriozës?
Nuk ben pjese ne sistemin konduktor të zemres:
Cili ndër këta faktor ka më tepër ndikim në formimin e dekubitusëve?
Urinimi i shpeshtë gjatë natës, vecanërisht kur nuk jane marre sasi të mëdha lëngjesh quhet:
Anestezia inhalatore:
Cila nuk është e saktë, në shenjat e fëmijëve me hypotiroide, në lindje?
Pasojat afatgjata të menopauzës janë:
Disfagia është:
Parandalimi dhe trajtimi i tonsilofaringitit nga Streptokoku beta-hemolitik i grupit A parandalon:
Në frakturën e diafizës humerale mund të kemi dëmtim të:
Pacienti me gastrostomi, nuk ka prezencë infeksioni nëse:
Gjeni përgjigjen e saktë:
Flebotomia konsiston në :
Në shokun hipovolemik kemi:
Tipari karakteristik i fibrozës cistike është:
Infermieria qarkulluese është pjesë e:
Shfaqja më e shpeshtë klinike e HSV-1 (Herpes Simplex Virus 1) është:
Emetropia eshte:
Ne sallen e lindjes veprimi qe duhet bere gjithmone është:
Simptomat pozitve të skizofrenisë I përkasin dimensionit:
T.E.N.S është terapi antalgjike që e ul dhimbjen nëpërmjet:
Forma më e shpeshtë e salmonelozës është :
Transfuzioni i gjakut:
Pikëpamjet personale rreth ngjarjeve që ndodhin në një mjedis quhen:
Një ndër shkaktarët sekondarë të glomerulonefritit kronik është:
Mielomeningocela shfaqet në kë nga këto diagnoza:
Një respiracion i shpejtë dhe shumë i thellë quhet:
Në pacientët me Insufiçensë kardiake, për të rritur kontrakturat dhe zvogëluar rrahjet e zemrës tradicionalisht rekomandohen:
Në menaxhimin infermieror nuk bën pjesë:
Cili nga propozimet e mëposhtme nuk shkakton katarakt?
Hypokalemia kronike qe takohet tek bulemiket rezulton nga:
Shfaqja e lezioneve në Herpes Zoster ngjan me Herpesin Simplex, por veçoria kryesore është:
Metakomunikimi është:
Cila nga situatat e meposhtme NUK shoqerohet me risk te shtuar për SIP?
Alogjia-simptomat negative te skizofrenisë do te thotë:
Oliguria percaktohet si sekretimi i:
Nëse bronkoskopia rigide dështon:
Cili nga koliret e mëposhtëm redukton sekrecionin e lëngut ujor?
Ne trajtimin e pacienteve me anemi aplastike themelore jane:
Enuresis nocturna është urinim:
Syzet e myseta perdoren:
Kur indi subkutan është i trashë, injeksionet subkutane bëhen me kënd:
Ne miopi shembellimi bie:
Sëmundjet kronike jane sëmundje të cilat kanë një kohëzgjatje:
Shkaktari më i shpeshtë i infeksioneve spitalore është :
Homeostaza psikologjike nënkupton një ekulibër të sistemit:
Cili nga ekzaminimet e mëposhtme është i zgjedhuri në defektet e lindura të zemrës?
Paraliza e nervit glosofaringeal, me dalje të lëngjeve nga hunda, mund të vihet re në:
Nuk është qëllim i pastrimit të plagës në ulcer:
Testet e përdorura për të zbuluar SGA (I vogël për moshën e shtatzanisë) janë :
Llampat me rreze ultraviolet bëjnë pjesë në termoterapine me:
Hipotiroidizmi shfaqet me simptomat e meposhtme përveç:
Manjeto terapia indikohet:
Cilat nga barnat e mëposhtme shkakton efekteve të padëshirueshme në stomak?
Sindromi Dumping është komplikacion i kirurgjisë së:
Transfuzioni i shpejtë i gjakut të ftohtë:
Trajtimi i GEU (barrës ektopike) mund te behet me:
Njollat e Koplik-ut janë karakteristikë e:
Përdorimi i klizmës pastruese është i detyrueshëm të aplikohet :
Kern ikteri shkaktohet nga:
Stafi infermieror instrukton pacientët me patologji të sistemit biliar të:
Acidoza metabolike karakterizohet nga:
Diarrea nga Shigella karakterizohet klinikisht nga të gjitha simptomat e mëposhtme përveç:
Modaliteti më i përdorur dhe efikas i terapisë me ultratinguj është me:
Cili nga kriteret e meposhtme, nuk është manifestim klinik madhor i ethes?
Luksacioni gleno-humeral reponohet sipas:
Oksigjeni transportohet në gjak kryesisht si:
Infermieri/a i shëndetit mendor është i aftë kur është në gjendje:
Nuk është karakteristike e fazes akute te infeksionit :
Në konsolidimin kockor faza e dytë është:
Trupat e huaj në trake manifestohen me:
Dhënia e vitaminës K tek i porsalinduri duhet të jetë:
Tek pacientet me insuficience renale kronike, infermieri siguron kujdesje per cdo zone ku integriteti I lekures eshte I demtuar; kjo eshte e rendesishme per te :
Test pergatitor per provimin e Infermierise
You got {{userScore}} out of {{maxScore}} correct
{{title}}
{{image}}
{{content}}
 
Kontakto Tani
1
Ju duhet ndihme ?
Pershendetje!
Si mund tju ndihmojme ?